Újra Erdélyben...

Ahogy már korábban is említettem kezdeményeztünk egy jótékonysági gyűjtést a nyáron megátogatott erdélyi gyermekek számára.
Az elmúlt hetekben beindultak az események... Volt egy jótékonysági kultúrális est, ennek keretein belül az egyetem számos hallgatója és dolgozója valamint a Kávészünet együttes is fellépett. Az est nagyon jól zajlott, a végén az általunk készített videót vetítettük le.(Jútúbon is megtekinthető Jót tenni jó! címen) Nagyon jó érzés volt látni a meghatottságot az emberek szemében amikor a végén felkapcsolták a villanyokat. A gyűjtés során rengeteg adományt kaptunk. Ez úton is köszönöm Rebekának, Klaunak, Briginek, Ildikó néninek, Zsófinak, Szabinkának, keresztanyuméknak, Szilviéknek, Öcsinek, a gyakorló iskola dolgozóinak, a Bencés gimnázium diákjainak, dolgozóinak, Romuald atyának, az ajkai kórház dolgozóinak, Katuséknak hogy ennyi adományt összegyűjtöttek. A sok ruha, élelmiszer, játék, tisztítószerek két mikrobuszt megtöltöttek. :)
Pénteken bepakoltunk és hétfőn fél6-kor útra keltünk. A kis csapat tagjai Kozi, Livi, Bufti, Kingu, Kata és jómagam voltunk. Kecskeméten megálltunk, hogy a jótékonysági esten összegyűjtött pénzből még élelémiszereket és tisztítószereket vegyünk. Méhkeréknél átgurultunk a határon és először Nagyszalontára mentünk. Az érkezés magyar idő szerint délre esett, a kinti idő szerint tehát 1 órára. A gyerekek nagyrésze még iskolában volt, csak a kicsikkel tudtunk találkozni. :( Kipakoltunk 3 zsák játékot, 10 kiló mandarint és szaloncukrokat. Sajnos nem tudtunk sokáig időzni mivel tudtuk, hogy a gyűjtés fő célpontja- Gálospetri még több mint egy órányira volt Szalontától. Így hát nehéz szívvel de tovább mentünk. Szalontára érkeztünk olyan 2 és 3 óra között. A gyerekek már nagyon vártak minket. Jó volt újra látni mindenkit. A picik nagy örömmel segítettek becipelni a rengeteg adományt az étkezőbe. Ezt követően körbeültünk és a gyerekek Mikulás-dalokat énekeltek nekünk, sokan szavaltak is. Cserébe mi kiosztottuk a Mikulás csomagokat amiknek a gyerekek természetesen nagyon örültek. Egy kis játék és beszélgetés után sajnos ismét búcsút kellett vennünk... :( Azt hiszem- hogy bár nagyon fárasztó és hosszú utat tettünk meg, mindenképpen megérte. Jó volt látni hogy csillog a szemük és mosolyognak! :) Edit és Erzsi néni nagyon kedvesek voltak és megbeszéltük velük, hogy nyáron visszatérünk!!!!! :)

Néhány kép mely többet mond a szavaknál:



































Legolvasottabb iromány